Under pandemin har många av oss fått en släng bacillskräck. Vi tvättar händerna oftare, använder handsprit och undviker gärna att ta främlingar i hand.

Man kan tycka vad man vill om den sociala bacillskräck som just nu pågår, men faktum är att många av oss torkar av våra tangentbord oftare än vi rengör våra sexleksaker(!).

När det kommer till saker som är skapade för intern användning, eller som du ska föra in känsliga delar av din kropp i, är hygien en extremt viktigt del av användandet. Här har du några tips på småsaker du kan göra för att säkerställa att dina sexleksaker håller sig hela, rena och hygieniska.

Tvätta med tvål och vatten

De flesta vibratorer och dildos som produceras idag har ett grundläggande stänk / tvättskydd. Det betyder att det (oftast) går bra (och oftast rekommenderas) att tvätta produkterna i tvål och vatten efter användning. På så sätt säkerställer du att eventuella bakterier inte råkar ta sig in i din kropp och gör dig sjuk. Detta är extra viktigt för tjejer då vi är mer mottagliga för infektioner i underlivet än vad killar är. Men även killar behöver se till att göra rengöring till en del av sitt bruk av sexleksaker.

Toy wash

Många företag som säljer sexleksaker säljer även rengöringsmedel för sina sexleksaker. Detta är, oftast, väldigt hudvänliga rengöringsmedel som är speciellt framtagna för att rengöra dina sexleksaker utan att skada produkterna. Tänk dock alltid på att läsa igenom både sexleksakens manual och instruktionerna för eventuella rengöringsmedel innan du använder någon av produkterna.

Desinficering med UV-ljus

Här har vi en positiv trend som växt en aning under pandemins gång. Få känner nog till att UV-ljus fungerar utmärkt för att desinficera ytor. Detta är, såklart, även sant för dina sexleksaker. Idag finns det speciella förvaringsaskar med UV-funktion som förvarar, laddar och rengör dina produkter utan att du behöver göra ett skvatt! Dock rekommenderas det fortfarande att du rengör dina produkter med tvål och vatten innan du placerar dom i din desinficeringslåda. Så se UV-lådan som ett komplement till dina övriga hygienvanor.